diumenge, 24 d’agost del 2008

De la situació atmosfèrica

He fet vacances, i ho he fet sense obrir diaris i intentant no mirar les noticies. De fet, avui ha estat el primer dia que he reiniciat la rutina de revisar diversos diaris. Calia fer-ho, cal fer vacances polítiques, sobre tot quan ens espera un setembre políticament interessant. El resum de l’agost seria, a grans trets:

- Tenim el finançament que sembla ser que per gràcia divina es posposa uns mesos perquè el Conseller Saura (Cliqueu a l'enllaç i comproveu quants anys fa que el Conseller viu de les arques públiques) volia fer-se la fotografia i fer un nou pols amb en Joan Herrera.

- El govern Espanyol no sembla tindre la intenció de canviar, i per tant, entre tant cafè per a tothom no hi haurà ni traspassos de interès ni una millora substancial del model de finançament Català.

- Hi ha una més que possible recessió de la economia (no desacceleració, pitjor) a la cantonada, deixant la crisi en el passat, quan la economia Espanyola deixi de créixer definitivament. El Govern Espanyol no sembla fer res per a evitar-ho a part de les habituals cortines de fum de Can Zapatero.

- Hi ha un greu problema amb les centrals nuclears situades a Catalunya, ha quedat demostrat àmpliament que no compleixen uns mínims de seguretat i que, quan hi ha un accident utilitzen tots els mitjans possibles per a amagar-lo. Això pot generar un greu problema energètic en el futur, unit a la famosa MAT que, a dia d’avui, ja no sé si es fa o no si es soterrada o no.

- La sequera solucionada per la intervenció divina invocada pel conseller Baltasar ha fet que, a dia d’avui, ens haguem oblidat que aquesta situació por reaparèixer sense que s’hagi fet gran cosa per a evitar-ho. (Cliqueu a l'enllaç i comproveu quants anys fa que el Conseller viu de les arques públiques)

- Barcelona està més foradada i plena d’obres que mai, obres que no acabaran abans de setembre.

- Sobredosis de noticies sobre les olimpíades, silenci sobre el Tibet.

- La guerra a Geòrgia ens recorda que no fa molt hi havia la Guerra Freda, paper força galdós de la Unió Europea, per a variar.

- Obama ja ha triat el vicepresident per a fer el tàndem a les eleccions del mes de novembre, aquest serà en Joseph Biden, senador per Delaware.

I si, a la princesa d’Astúries li hem pagat entre tots un nas nou que ens déu haver costat un ronyó.