dijous, 17 de març del 2011

Coherència hispànica


Aquest cap de setmana a les noticies de mig dia de no se quin canal de televisió, van mostrar-nos una enquesta feta al poble Espanyol. 

Les preguntes s’iniciaven amb un: “Creuen que caldria actuar militarment a Líbia?” Més del cinquanta per cent opinava que si, consideraven necessària una intervenció militar a Líbia i alliberar als pobres libanesos de les mans del Michael Jackson de les dictadures. 

Fins aquí perfecte, sense saber els motius individuals de cada ciutadà entenc la resposta i li donaria suport, no envà hi ha molts motius que provoquen una gran repulsió cap a una dictadura, sobre tot, si s’acarnissa sobre el poble, inclús hi ha arguments de pes purament econòmics (però en aquest cas també n’hi ha a favor d’ajudar a Gadaffi). 

Ara bé, la segona pregunta de l’estudi era de l’estil: “Hauria d’enviar Espanya tropes a Líbia?” La resposta, per un percentatge semblant a l’anterior, més del cinquanta per cent, era que no. 

Magnífica coherència! Cal anar a repartir bufes a Líbia i fotre fora al tal Gadaffi, però que ho facin els altres, que ja se sap, quan es va a repartir estopa es possible sortir escaldat. Genial! La solidaritat del poble Espanyol és encomiable i d’una coherència espatarrant. 

No deixa de ser una postura, per altra banda, molt catalana, allò del rampell momentani o rauxa seguit pel seny! Aix... quan se’n adonin!