dijous, 12 d’abril del 2012

Aguirre té raó



Esperanza Aguirre, Espe pels amics, ha demanat al Presidente de la Nación que l’Estat ha de recuperar les competències de les Comunitats Autònomes, i té raó.
També té raó quan diu que les Comunitats Autònomes pretenien integrar els partits nacionalistes (no Espanyols) dins l’Estat i que, la seva generalització ha comportat el contrari, que els partits nacionalistes (no Espanyols) s’excloguessin de la estructura i que, a més comportava un gran cost econòmic per a l’Estat. (serà potser perquè els partits nacionalistes volien diferenciar-se de l’Estat).
Les Comunitats Autònomes pretenien donar una resposta a les sol·licituds identitàries d’Euskadi i Catalunya i que el sistema es va pervertir al acceptar que s’anessin creant comunitats per tot l’Estat, algunes d’aquestes, tan artificials com la de Madrid que presideix la pròpia lideresa. Doncs desenganyem-nos, el model descentralitzat Espanyol ha estat fruit del: “Si Cataluña lo tiene, yo también” desprès del “Es que los Catalanes lo quieren todo”, perquè crear Comunitats Autònomes servia per a diluir la identitat de les comunitats històriques entre un guirigall peninsular.
I així, a poc a poc s’ha anat despullant l’Estat de competències, però ha quedat el cos ministerial, buit de carn però amb els ossos, duplicant estructures de forma estúpida i inútil.
O recentralitzen o eliminen estructures Estatals, el problema és que Aguirre, si recentralitzen de debò, haurà de buscar feina.