dijous, 15 de març del 2012

No ve d'un PAM



Estem en ple procés participatiu per molt que la immensa majoria no ho sàpiga, doncs s’està en plena “formació” del PAM.
Si, sé que no teniu ni idea de que és un PAM, i si us dic que a més del PAM hi ha el PAD, podeu pensar que us prenc el pèl, però no és així.
Aquestes lletrotes que recorden onomatopeies són els plans que regiran l’actuació municipal durant quatre anys a Barcelona i a cada Districte (Pla d’Actuació Municipal i Pla d’Actuació del Districte). Evidentment, l’actuació municipal no és improvisada (per molt que ho pugui semblar) sinó que cada quatre anys es fa un guió del que s’ha de fer durant els següents anys i no només a Barcelona, això també és fa al vostre poble.
La conya marinera, i permeteu-me que utilitzi aquesta expressió, és que, tot i ser el full de ruta (en principi) de l’actuació municipal i que tot bitxo vivent pot participar en la seva creació, ningú sap que existeix, què és, que s’hi pot participar i, inclús, que pot fiscalitzar-ne el compliment!.
Evidentment hi participa gent, els de sempre, els que van a les reunions d’habituals i algun que altre despenjat que aterra pel Districte. Sabeu quan costà el darrer PAD? la campanya del 2008 ens costà prop dels 1,4 milions d’euros i la majoria no sabeu ni quan es va fer ni quin va ser el document final ni si es complí tot, en part o res.
Com a mínim, aquest any, diuen que ens costarà la campanya 385.000.-€ gràcies a les xarxes socials. No sé hi haurà més gent informada i que vulgui participar, però, com a mínim, la ficció de participar ens costarà més barata.